ΘΕΜΑ: «ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΜΕ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ!»

Παράσταση αφήγησης παραμυθιών απ’ όλο τον κόσμο.

,

Αγαπητοί φίλοι,
η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόναςοργανώνει και παρουσιάζει στο χώρο σας, την παράσταση αφήγησης παραμυθιών απ’ όλο τον κόσμο με τίτλο:

«Ταξίδεψε με σαν παιδί! Παραμύθια ως τα πέρατα του κόσμου!».

Μια αφηγηματική παράσταση παραμυθιών, με συνοδεία μουσικής.

… μια παραμυθού – η Χριστίνα – και ένας μουσικάντης – ο Αλέξης – παρέα με το κανονάκι του μας ταξιδεύουν στον κόσμο των παραμυθιών…

Είμαστε στη διάθεσή σας, για να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες. Θα χαρούμε να καταφέρουμε να έρθουμε στο σχολείο σας και να ταξιδέψουμε μαζί…

Λίγα λόγια για τους συντελεστές:

Χριστίνα Βράκα

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1985. Σπούδασε αρχικά στο τμήμα νομικής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή και στην συνέχεια θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή “ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ” στην Θεσσαλονίκη από όπου αποφοίτησε κατόπιν τελικών διπλωματικών εξετάσεων στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Έχει παρακολουθήσει θεατρικά και μουσικοθεατρικά σεμινάρια, σεμινάρια πάνω στο σωματικό θέατρο (μέθοδος Γκροτόφσκι, μέθοδος Μιχαήλ Τσέχωφ)σεμινάρια αφήγησης παραμυθιών, μαθήματα φωνητικής, χορού, χοροθεάτρου, καθώς επίσης μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού από τον συνταξιδιώτη της στην παράσταση “Ταξίδεψέ με σαν παιδί” και καθηγητή μουσικής Αλέξη Κωνσταντίνου. Εργάζεται συγχρόνως ως δικηγόρος στην πόλη της Λάρισας και ως ηθοποιός. Τα έτη 2015 και 2016 έπαιξε στις παραστάσεις “Κάποτε στην Σμύρνη” και “Του Ήλιου και του Φεγγαριού” σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, ως ηθοποιός του Θεσσαλικού Θεάτρου, ενώ παλαιότερα, το 2009, έπαιξε σε παράσταση επαγγελματικού θιάσου του θεάτρου Όψεις της Καρδίτσας, περιοδεύοντας στα χωριά της Θεσσαλίας. Ενδιάμεσα, το 2016, σκηνοθέτησε το θεατρικό μέρος ευρύτερης μουσικοχορευτικής παράστασης στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, όπου συμμετείχε και η ίδια, ενώ κατά καιρούς έπαιξε σε διάφορες άλλες θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Με αφορμή την παράσταση αφήγησης παραμυθιών με συνοδεία μουσικής “Ταξίδεψέ με” εδώ και λίγο καιρό ταξιδεύει ανά την Ελλάδα..

Αλέξανδρος Κωνσταντίνου.

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1989 και από πολύ μικρή ηλικία είχε τα πρώτα μουσικά ερεθίσματα. Είναι κάτοχος Πτυχίου και Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής, με Άριστα. Από την ηλικία των 13 ετών μαθήτευσε δίπλα στον πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης Κυριαζή Δασκαλούδη ύστερα από παρότρυνση του ιδίου. Ξεκίνησε, στο αναλόγιο του, ως ισοκράτης – βοηθός, από το 2006 ως Α’ Δομέστιχος, και από την Κυριακή του Πάσχα του 2016 τοποθετήθηκε, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνάτιο, Β ψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού. Σπούδασε στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, με ειδίκευση στο κανονάκι και ήρθε σε βαθύτερη γνώση με τα Μακάμ και γενικά την φιλοσοφία της παραδοσιακής μουσικής. Συμμετείχε σε πολλές μουσικές και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στη Λάρισα και στην ευρύτερη περιοχή με διάφορα μουσικά σχήματα. Έχει διδάξει κανονάκι στα Μουσικά Σχολεία Λάρισας και Καρδίτσας και συνεργάζεται με το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας ως καθηγητής στο Κανονάκι, τη Βυζαντινή Μουσική, τη Θεωρία της Παραδοσιακής Μουσικής (Μακάμ) και το Παραδοσιακό Τραγούδι.

Με εκτίμηση

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΜΩΤΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.