Η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

κάνει «απόβαση» και φέτος στη Θεσσαλία

Δύο μεγάλες συναυλίες σε Βόλο 25/8/2021 και Καρδίτσα 7/9/2021

 

Μια ακόμα πρωτοβουλία του  Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού  για καλό σκοπό

 

 

????????????????????????????????????

 

Η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

κάνει «απόβαση» και φέτος στη Θεσσαλία

Δύο μεγάλες συναυλίες σε Βόλο 25/8/2021 και Καρδίτσα 7/9/2021

 

Μια ακόμα πρωτοβουλία του  Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού  για καλό σκοπό

 

 

 

 

Στη Θεσσαλία θα κάνει και φέτος «απόβαση» η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, προσκεκλημένη του Δικτύου  «Περραιβία», του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτισμού ,προκειμένου  να πραγματοποιήσει , τις καθιερωμένες, πλέον, μεγάλες συναυλίες, με σκοπό τη στήριξη ευπαθών ομάδων , σε όλη τη Θεσσαλία.

 

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί  συναυλία στο Βόλο, την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021  , με την υποστήριξη του ΔΟΕΠΑΠ –ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου (Θερινό Θέατρο Ν. Ιωνίας Βόλου) και στην  Καρδίτσα, για πρώτη φορά στην ιστορία, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021,  σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο  Καρδίτσας.

 

Οι  συναυλίες  έχουν  τίτλο “Το πάρτυ των …αναμνήσεων!», στις οποίες  θα παρουσιαστούν τα καλύτερα τραγούδια του Ελληνικού κινηματογράφου και των Sixties, θα είναι, όπως κάθε χρόνο, μια σπονδή στην ποιότητα, στην αισθητική και στην καλή Ελληνική μουσική και θα μας ταξιδέψουν στη χρυσή εποχή του Ελληνικού κινηματογράφου και της δεκαετίας του 1960, μέσα από εξαιρετική μουσική ,τραγούδι, εικόνες, χορογραφίες, νοσταλγία και έντονα συναισθήματα.

 

Την  καλλιτεχνική διεύθυνση της περίφημης αυτής Μπάντας ΓΕΝ, που θα έλθει στη Θεσσαλία  με τους καλύτερους σολίστες της ,  έχει ο  ακούραστος  και ευρηματικός Κερκυραίος μαέστρος  κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος -Πλωτάρχης (ΠΝ) ,που έχει απογειώσει την καλή φήμη της Μπάντας τα τελευταία χρόνια, κατατάσσεται ,πλέον , στις καλύτερες  της Ευρωπαϊκής ηπείρου και προσκαλείται για εμφανίσεις σε όλη την υφήλιο..

 

Σολίστ : Μαρίζα Σακελλαρίου (σοπράνο) , Θεόδωρος Μπιράκος (βαρύτονος) ,   Ανδρέας Καραούλης (τενόρος)  και Μ. Κοκκώνης (τενόρος).

 

Σημειώνεται ότι οι πολύ υψηλού επιπέδου αυτές συναυλίες ,έχουν γίνει θεσμός για τη Θεσσαλία από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και έχουν δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό, που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί, κάθε χρόνο, τις πολιτιστικές αυτές εκδηλώσεις, κατακλύζοντας τα ανοιχτά μεγάλα θέατρα , όπου αυτές πραγματοποιούνται.

 

Επίσης, όπως συμβαίνει όλα τα τελευταία δέκα χρόνια ,  κατά τα οποία το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” συνεργάζεται με τη Μπάντα ΓΕΝ , υποστηρίζονται ευπαθείς ομάδες, με εντυπωσιακά αποτελέσματα και κοινωνικά μηνύματα.

Όπως είναι γνωστό η εξαιρετική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό ,καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο , αλλά, επιπρόσθετα, διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δημιουργώντας -και μέσα από την τέχνη- βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά και αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.

 

 Μπάντα ΓΕΝ και Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”: μια μεγάλη συνεργασία εδώ και 10 χρόνια

 

Ο Πρόεδρος Κων/νος Σκριάπας και οι δύο Αντιπρόεδροι του Δικτύου «‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ.κ. Θ.Αστερίου και Κ. Φουρκιώτης, δηλώνουν ότι : “ Το μεγάλο μήνυμα των μοναδικών και σπάνιων αυτών  συναυλιών είναι η στήριξη των ευπαθών ομάδων των συνανθρώπων μας ,που  σε μια εποχή πολύ δύσκολη , έχουν την ανάγκη υποστήριξης από το κοινωνικό σύνολο ,αλλά και  τους επίσημους Φορείς Και το μήνυμα αυτό θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” έχει συμπράξει  με το ΓΕΝ άλλες δέκα έξι (16) φορές , ενώ τώρα είναι  η 17η και 18η  συνεργασία του που ξεκίνησε  τον Ιανουάριο του 2012, όταν διοργάνωσε με  τη Μπάντα του ΓΕΝ στη Θεσσαλία με απόλυτη επιτυχία, δύο συναυλίες ( Λάρισα -Δημοτικό Ωδείο  28/1/2012 και στην Ελασσόνα -Δημοτικό Θέατρο 29/1/2012 ) για τα 100 Χρόνια Ελευθερίας της πόλης της Ελασσόνας από τον οθωμανικό ζυγό, συνδυάζοντας τους εορτασμούς αυτούς με τα 100 Χρόνια του Θωρηκτού Αβέρωφ.

 

Στη συνέχεια  το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” διοργάνωσε μια μεγαλειώδη εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στις 26/11/2012 ,όπου τιμήθηκαν  οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας (Στρατός ,Ναυτικό ,Αεροπορία) για την προσφορά τους στους Βαλκανικούς Πολέμους , όπου εμφανίστηκε η Μπάντα του ΓΕΝ σε ένα αφιέρωμα υψηλού επιπέδου στον Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι , με την παρουσία όλων των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Πολιτικών και Πολιτειακών αρχών της χώρας μας.

Οι τρεις επόμενες συνεργασίες του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” με τη Μπάντα του ΓΕΝ ήταν οι συναυλίες για τη στήριξη των Κοινωνικών Παντοπωλείων στις πόλεις Βόλος (29/10/2015) ,Λάρισα ( 9/6/2016) και Τρίκαλα (10/6/2016) , οι οποίες ήταν αφιερωμένες στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Γιώργο Μουζάκη , ενώ  το έτος 2017 διοργανώθηκαν μεγάλες συναυλίες σε Τρίκαλα  ( ενίσχυση κοινωνικού παντοπωλείου) και Βόλο ( ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου ) , και ήταν αφιερωμένες στο ξένο και ελληνικό Μιούζικαλ.

Το έτος 2018 διοργανώθηκαν δύο (2) ακόμα μεγάλες συναυλίες αφιερωμένες στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο, στις οποίες τα κείμενα και την αφήγηση είχε ο Αλέξης Κωστάλας ,με σκοπό την αγορά ενός ειδικού λεωφορείου για το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ” ,γεγονός  που επιτεύχθηκε και στα Τρίκαλα στις 14/6/2018 για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης, ενώ μία τρίτη συναυλία στη Λάρισα ,αναβλήθηκε λόγω καιρού.

 

Το έτος 2019 πραγματοποιήθηκαν τρείς (3) ακόμα συναυλίες (Βόλος , Τρίκαλα και Φάρσαλα), όπου στηρίχτηκαν τα κοινωνικά παντοπωλεία Τρικάλων ,Φαρσάλων και οι καρκινοπαθείς του Ν. Μαγνησίας.

Το 2020 οι τρεις(3) προγραμματισμένες συναυλίες σε Βόλο. Λάρισα και Τρίκαλα , αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας Covid-19.

 

Η στενή συνεργασία της Μπάντας ΓΕΝ με το  Δίκτυο  “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” έχει γίνει ,πλέον , θεσμός , που ευχή και των δύο πλευρών είναι να συνεχιστεί  και για τα επόμενα χρόνια , κάθε φορά με διαφορετική θεματολογία , αφού  προσφέρει πολιτισμό, θέαμα υψηλών προδιαγραφών και παράλληλα ενισχύει σημαντικά  ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας σε όλη τη Θεσσαλία, στέλνοντας μηνύματα κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα».

 

Πληροφορίες στο Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” Κων. Σκριάπας Τηλέφ. 6974-881944 EMail : skriapask@gmail.com