Μια λαμπρή ημέρα ήταν η Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 για την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, αφού σε μια -εντυπωσιακή σε μέγεθος και επισημότητα- εκδήλωση, τιμήθηκε ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα  και Πρύτανης του Διπλωματικού Σώματος  κ. Κυριάκος Κενεβέζος , για τις πρωτοβουλίες του σε διακρατικό επίπεδο σε θέματα Ψηφιοποίησης  του Ελλαδικού και Κυπριακού Πολιτισμού και της εμβάθυνσης της συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου σε θέματα Πολιτισμού και Επιστημών.

 

Επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν  η Α.Ε.  τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος  και  ο Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης , , ενώ παρέστησαν δεκάδες εκπρόσωποι του Διπλωματικού Σώματος από Ελλάδα και Κύπρο και  εκπρόσωποι πανεπιστημίων, της πανεπιστημιακής κοινότητας και της Κοινωνίας των Πολιτών (πρόεδροι Φορέων, μουσείων, βιβλιοθηκών , δημόσιοι λειτουργοί κ.ά.)

 

Η  σημαντική αυτή εκδήλωση  , προς τιμήν του  Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία  των Φορέων υλοποίησης των Πανελλήνιων Συνεδρίων Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που είναι το  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής / Εργαστήριο Μη-καταστροφικών τεχνικών και μεθοδολογιών διάγνωσης της Σχολής Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου/Έδρα UNESCO και Έδρα EU-ERA και το Δίκτυο «Περραιβία»  –Δευτεροβάθμιος Οργανισμός Πολιτισμού και Επιστημών.

 

Τους καλεσμένους υποδέχτηκε εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής των Συνεδρίων, ο Πρόεδρος του Δικτύου «Περραιβία», οικονομολόγος Κώστας Σκριάπας, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρύτανης του Τεχνολογικού Παν/μιου κ. Παναγιώτης Ζαφείρης  , ο Αντιπρύτανης κ. Θεόδωρος Ξάνθος του Παν/μιου Δυτ. Αττικής εκ μέρους του Πρύτανη κ. Παναγιώτη Καλδή,  τα Μέλη της Επιτροπής  Μαρίνος Ιωαννίδης/Διευθυντής Έδρας Unesco και Έδρας EU-ERA  του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου για την Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά, ο Θεόδωρος  Γκανέτσος , Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μη Καταστροφικών Τεχνικών, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο τ. Αναπλ. Καθηγητής ΠΑΔΑ Ηλίας Νομπιλάκης.

 

Οι ι παραπάνω Φορείς πήραν  αυτή την ευγενική όσο και εξαιρετική πρωτοβουλία  τιμής , σεβασμού και επιβράβευσης, θεωρώντας ότι  αποτελεί υποχρέωση της επιστημονικής κοινότητας  και της  Κοινωνίας των Πολιτών, να τιμούν  ανθρώπους που, από τη θεσμική τους θέση, συμβάλλουν τα μέγιστα στην πρόοδο της κοινωνίας και της Επιστήμης, αλλά και  στην αλληλοκατανόηση μεταξύ των λαών, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Σημαντικοί ομιλητές στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα

 

Ομιλητές στη σημαντική αυτή εκδήλωση, που δείχνει το εξαιρετικό επίπεδο και το βάθος της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, ήταν   η Α.Ε. τ. Πρόεδρος Ελληνικής Δημοκρατίας  Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος με θέμα: «Ο  Ελληνικός Πολιτισμός και η συμβολή του στη διαμόρφωση του παγκόσμιου Πολιτισμού» και ο Γενικός Γραμματέας   Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης  με θέμα : «Πολιτισμός και Πολιτιστική Διπλωματία», οι οποίοι και κέρδισαν το χειροκρότημα όλων στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα.