ΒΟΛΟΣ 21/6/2019 ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 1739/21-6-2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποθεώθηκε η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού
σε τρεις μεγάλες συναυλίες στη Θεσσαλία
με τίτλο “Ραντεβού στα Sixties”

Χιλιάδες θεατές στις τρεις συναυλίες
Σκοπός των συναυλιών η στήριξη ευπαθών ομάδων

Μια συνεργασία-θεσμός της Μπάντας ΓΕΝ και του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” με σημαντικά αποτελέσματα

Μηνύματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα

Έκλεψε τις καρδιές όλων η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και αποθεώθηκε στις τρεις μεγάλες συναυλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, που πραγματοποιήθηκαν και φέτος στη Θεσσαλία , από τις 12 έως και 14 Ιουνίου 2019, με σκοπό τη στήριξη ευπαθών ομάδων , όπως συμβαίνει κάθε χρόνο και πλέον έχουν γίνει θεσμός, που με ανυπομονησία περιμένουν οι φανατικοί φίλοι της Μπάντας κάθε καλοκαίρι, αφού διοργανώνονται ανελλιπώς από το 2015 , με διάφορες πόλεις της Θεσσαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σημαντικές αυτές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται κάθε χρόνο από το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, σε συνεργασία με το ΓΕΝ και την περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , (έχουν μέχρι σήμερα διοργανωθεί δέκα τρεις (13) μεγάλες εκδηλώσεις με χιλιάδες θεατές ) και με τη στήριξη Δήμων και Φορέων από όλη τη Θεσσαλία, έχουν πάντα σκοπό τη στήριξη ευπαθών ομάδων και την ανάδειξη της Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως υπέρτατου κοινωνικού αγαθού.

Φέτος πραγματοποιήθηκαν , με απόλυτη επιτυχία οι εξής συναυλίες :
1. Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 -Βόλος στο Θερινό Θέατρο Βόλου ‘Μελίνα Μερκούρη” (στήριξη Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας) ,
2. Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 -Τρίκαλα, Ανοιχτό Θέατρο Τρικάλων (σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Τρικκαίων και τον Σύλλογο Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων-στήριξη Κοινωνικού Παντοπωλείου),
2. Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 – Φάρσαλα , Αύλειος χώρος του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων (σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Φαρσάλων-στήριξη Κοινωνικού Παντοπωλείου) .

Οι συναυλίες στη Θεσσαλία, που είχαν τίτλο “Ραντεβού στα Sixties”, πραγματοποιήθηκαν κανονικά στις πόλεις των Τρικάλων και Φαρσάλων , ενώ στο Βόλο, παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που προηγήθηκαν της σημαντικής αυτής εκδήλωσης, η συναυλία πραγματοποιήθηκε, επίσης, κανονικά, χωρίς, όμως, τον απαραίτητο φωτισμό, με εκατοντάδες Βολιώτες που αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες, να απολαμβάνουν ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, γεμάτο μουσική, τραγούδι, πρόζα, χορογραφίες και έντονα συναισθήματα, από την χρυσές εποχές του Ελληνικού κινηματογράφου και της εποχής των Sixties.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της 40μελούς Μπάντας ΓΕΝ, που ήλθε στη Θεσσαλία με τους καλύτερους σολίστες της , είχε ο ακούραστος και ευρηματικός Κερκυραίος μαέστρος κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος -Πλωτάρχης (ΠΝ) ,που έχει απογειώσει την καλή φήμη της Μπάντας τα τελευταία χρόνια και κατατάσσεται ,πλέον , στις καλύτερες της Ευρωπαϊκής ηπείρου , ενώ προσκαλείται για εμφανίσεις σε όλη την υφήλιο, διαφημίζοντας την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, μέσα από τη μουσική.

Σολίστ : Μαρίζα Σακελλαρίου (σοπράνο) , Θεόδωρος Μπιράκος (βαρύτονος) και Ανδρέας Καραούλης (τενόρος) .
Οι χορογραφίες στο Βόλο και στα Φάρσαλα ήταν της κ. Βάσως Τηλιοπούλου , ενώ στα Τρίκαλα έγιναν από τη Δημοτική Σχολή Τρικάλων και τη Σχολή T:D:A.

Η συναυλία του Βόλου είχε την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και του Ομίλου Μίλτου Μουστακαλή, στα Τρίκαλα είχε την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων και του Συλλόγου των Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής ,ενώ στα Φάρσαλα είχε την πλήρη στήριξη του Δήμου Φαρσάλων.

Σε όλες τις πόλεις δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στο ΓΕΝ, στη Μπάντα ΓΕΝ ,αλλά και σε όλους τους συντελεστές, ενώ αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς η απονομή ως αναμνηστικού από τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιου, ενός σπάνιου πιστού αντιγράφου του αγάλματος του Αχιλλέα (ύψους 50 εκ), ενός από τελευταία δύο που υπάρχουν, προς τον Διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΝ Πλοίαρχο -ΠΝ κ. Αναστάσιο Μιχέλη.
Όπως είναι γνωστό η εξαιρετική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό ,καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο , αλλά, ακόμα, διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, δημιουργώντας -και μέσα από την τέχνη- βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, συνολικά και καταδεικνύει ότι η κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της κρίσης και παράλληλα είναι αναγκαία η έμπρακτη στήριξη των ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας.

Η Μπάντα ΓΕΝ κοντά στους καρκινοπαθείς

Την Πέμπτη 13/6/2019, στα πλαίσια της παρουσίας της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στο Βόλο, για τη μεγάλη τους καθιερωμένη συναυλία, πολυπληθής αντιπροσωπία της, με επικεφαλής τον καλλιτεχνικό της Διευθυντή Πλωτάρχη -ΠΝ κ. Γεώργιο Τσιλιμπάρη και συνοδευόμενη από το Πρόεδρο του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” κ. Κων. Σκριάπα ,την Πρόεδρο των Καρκινοπαθών κ. Σοφία Ιωάννου και τα Μέλη ΔΣ κ.κ. Αναστασία Λόλα και Αλίκη Κέκια , επισκέφτηκε την ογκολογική Μονάδα Χαρ. Τσιμά του “Αχιλλοπούλειου” Νοσοκομείου Βόλου και βρέθηκε κοντά στους ασθενείς από καρκίνο.

Την αντιπροσωπία υποδέχτηκε στην είσοδο του Νοσοκομείου, κατά τρόπο εξαιρετικό, ο Υποδιοικητής κ. Χαρίλαος Αποστολίδης , ενώ στην πτέρυγα χημειοθεραπείας η ξενάγηση έγινε από τους γιατρούς Πρόδρομο Μιχαηλίδη και Ελένη-Ισιδώρα Περδικούρη, αλλά και από όλο το νοσηλευτικό προσωπικό της πτέρυγας.
Οι εκπρόσωποι του Ναυτικού, με έντονη τη συγκίνησή τους, συνομίλησαν με τους ασθενείς του τομέα χημειοθεραπείας και δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους στον δύσκολο αγώνα που δίνουν κατά του καρκίνου.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών Μαγνησίας και του Δικτύου ‘Περραιβία” κ. Κώστας Σκριάπας και ο Αντιπρόεδρος κ. Κων. Φουρκιώτης δήλωσαν ότι : “Η στενή συνεργασία της Μπάντας ΓΕΝ με το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” έχει γίνει ,πλέον , θεσμός , με δέκα τρεις (13) συναυλίες μέχρι σήμερα, που ευχή και των δύο πλευρών είναι να συνεχιστεί και για τα επόμενα χρόνια , κάθε φορά με διαφορετική θεματολογία , αφού προσφέρει πολιτισμό και θέαμα υψηλών προδιαγραφών, ενώ παράλληλα ενισχύει σημαντικά ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας σε όλη τη Θεσσαλία “.

Ξεναγήσεις και ποιοτικά τοπικά προϊόντα- διαφήμιση για τη Θεσσαλία

Μια καινοτομία που είχε το φετινό πρόγραμμα της θεσμοθετημένης ,πλέον, επίσκεψης, της Μπάντας στη Θεσσαλία , σε συνεργασία με το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, ήταν ότι όλη η αποστολή, ξεναγήθηκε σε σημαντικούς χώρους της Θεσσαλίας και ενημερώθηκε, τόσο για τον αρχαιολογικό της πλούτο , όσο και για τα θαυμάσια και ποιοτικά προϊόντα που η Θεσσαλική Γή παράγει.

Για τον λόγο αυτό επισκέφτηκε τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Ν. Αγχιάλου “Η ΔΗΜΗΤΡΑ” , για να γνωρίσουν τα μέλη της Μπάντας , από κοντά έναν ιστορικό και ιδιαίτερα επιτυχημένο συνεταιρισμό ηλικίας 100 ετών ,όπου και ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο του κ. Κίτσιο Ιωάννη και τα στελέχη του, στο εκθεσιακό χώρο, στο μουσείο ,αλλά και στις μονάδες παραγωγής των γνωστών σε όλους , προϊόντων του Συνεταιρισμού, τα οποία και προσέφεραν, σε όλους τους επισκέπτες, κατά την αναχώρησή τους.
Παρόμοια επίσκεψη και ξενάγηση στα σημαντικότερα μνημεία έγινε και στην πόλη των Φαρσάλων , από τον Δήμαρχο της πόλης κ. Άρη Καραχάλιο, ο οποίος παρουσίασε την ιστορία της πόλης του Αχιλλέα και της Θέτιδος και πρόσφερε σε όλους μοναδικά τοπικά προϊόντα ( Χαλβαδοποιία “Καταραχιάς”) και σπάνιες εκδόσεις του Δήμου Φαρσάλων που αφορούν την πλούσια ιστορία και τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής και τα πρακτικά επιστημονικών Συνεδρίων , που διοργάνωσε ο Δήμος Φαρσάλων.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι , ότι κατά τη διάρκεια της συναυλίας στο Βόλο , στη διαδικασία των απονομών και των αναμνηστικών πλακετών, προσφέρθηκαν ποιοτικά και πολυβραβευμένα προϊόντα ,τόσο από το Συνεταιρισμό “ΔΗΜΗΤΡΑ” , αλλά και από τις εταιρίες “Ελαιόλαδο Πηλίου Οικογένειας Βολιώτη”, που έχει αποσπάσει πολλά βραβεία για τα προϊόντα της, από την ΑΓΡΟΞ -Οξοποιϊα Αγριάς Βόλου -Ε. Παπαδημητρίου ΑΕΒΕ, και Χαλβάς “Παπαγιαννόπουλος”, τους οποίους οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά ,γιατί με τη χειρονομία τους αυτή, αναδεικνύουν την περιοχή της Μαγνησίας, όχι μόνο, ως έναν μοναδικό και ονειρεμένο τουριστικό προορισμό, αλλά και ως μια περιοχή που παράγει μοναδικά και ποιοτικά προϊόντα , τα οποία αξίζουν να κερδίσουν νέες αγορές , δίνοντας εισόδημα στις τοπικές κοινωνίες.

Πληροφορίες στο Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” Κων. Σκριάπας Τηλέφ. 6974-881944 E-Mail : skriapask@gmail.com

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
Ο πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος Α’
Σκριάπας Κων/νος Θωμάς Αστερίου
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης Οικονομολόγος