ΒΟΛΟΣ  17/4/2022                                                          ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 1992/17-4-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» τίμησε τον αποχωρούντα μαέστρο της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού

Πλωτάρχη ΠΝ κ. Γεώργιο Τσιλιμπάρη

Λαμπρή τιμητική τελετή με πρωτοβουλία του  ΓΕΝ στην Αθήνα

 

 

Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» είχε την ευκαιρία να τιμήσει τον  αποχωρούντα- λόγω συνταξιοδότησης-  Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού Πλωτάρχη ΠΝ κ. Γεώργιο Τσιλιμπάρη, μετά  από μια προσωπική τιμητική πρόσκληση του ΓΕΝ  προς τον πρόεδρο του Δικτύου κ. Κων/νο Σκριάπα ,που στάλθηκε σε ελάχιστα άτομα, να παραστεί στην, σε στενό κύκλο,  αποχαιρετιστήρια «οικογενειακή» εκδήλωση, που διοργανώθηκε την Τρίτη 12 Απριλίου 2022,  με πρωτοβουλία του Α/ΓΕΝ Αντιναυάρχου ΠΝ κ. Στυλιανού Πετράκη και της Διεύθυνσης Εθιμοτυπίας και  Δημοσίων Σχέσεων ΓΕΝ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του  κεντρικού κτιρίου  του ΓΕΝ στο χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

 

Ο λόγος  της, ιδιαίτερα τιμητικής, πρόσκλησης ήταν η στενή συνεργασία του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» με το ΓΕΝ και τη Μπάντα ΓΕΝ και ιδιαίτερα με τον μαέστρο της, τα τελευταία έντεκα χρόνια ( από το 2011), με την πραγματοποίηση είκοσι, συνολικά, συναυλιών σε όλη την Ελλάδα για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, με εξαιρετική επιτυχία, σε μεγάλα θέατρα χιλιάδων θεατών, πολύ υψηλής αισθητικής και ποιότητας, χτίζοντας μέσα από αυτές τις διοργανώσεις μια σχέση εμπιστοσύνης, εγγύησης και αμοιβαίου σεβασμού.

 

Στην εκδήλωση στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού το Πολεμικό Ναυτικό, μέσω του Α/ΓΕΝ ,αλλά και όλα τα στελέχη της περίφημης Μπάντας, τίμησαν έναν σπουδαίο ηγέτη, καλλιτέχνη και άνθρωπο , ο οποίος τα τελευταία χρόνια απογείωσε την καλή φήμη της Μπάντας σε όλο τον κόσμο, την κατατάσσει στις καλύτερες της Ευρωπαϊκής ηπείρου , είναι η αγαπημένη Μπάντα όλων των Ελλήνων,  είναι περιζήτητη και πραγματοποιεί μόνο επιλεγμένες εμφανίσεις, ενώ  έχει παντού τεράστια αποδοχή και αναγνωρισιμότητα για την μοναδική ποιότητά της.

 

Ο αποχωρών  μαέστρος της Μπάντας κ. Γεώργιος Τσιλιμπάρης, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, έκανε τον απολογισμό της μεγάλης του πορείας στο Ναυτικό, ευχαρίστησε την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και του Α/ΓΕΝ για την αμέριστη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά τα στελέχη της περίφημης Μπάντας ΓΕΝ, που μαζί τους έκανε αυτό το μαγικό ταξίδι στο χώρο της μουσικής.

 

Ήταν μια εκδήλωση στην οποία κυριάρχησε η συγκίνηση , η τιμή προς έναν σπουδαίο άνθρωπο και μουσικό,  η νοσταλγία και φυσικά η μουσική ,αφού όλοι οι εξαιρετικοί σολίστες της Μπάντας, ερμηνευτές και μουσικοί, παρουσίασαν ένα σπουδαίο αφιέρωμα σε μεγάλες παγκόσμιες επιτυχίες, κλείνοντας  με το περίφημο «Ο ναύτης του Αιγαίου», ένα τραγούδι που είναι εμβληματικό για το Πολεμικό Ναυτικό.

 

Ο Πρόεδρος του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας κ. Κώστας Σκριάπας απένειμε τιμητική πλακέτα στον απερχόμενο μαέστρο της Μπάντας ΓΕΝ δηλώνοντας τα εξής:

“Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος και ευλογημένος ,που, τα τελευταία χρόνια , συνεργαστήκαμε με μια από τις καλύτερες Μπάντες Ενόπλων Δυνάμεων της Ευρώπης , τη Μπάντα του Πολεμικού μας Ναυτικού, πραγματοποιώντας , μέχρι σήμερα , 20 συναυλίες πολύ υψηλού επιπέδου , αφιερωμένες σε μεγάλους Έλληνες και ξένους δημιουργούς , μετά από έγκριση του Αξιότιμου Α/ΓΕΝ και σε στενή συνεργασία με τη Διεύθυνση Εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων και φυσικά με τον μαέστρο της Μπάντας Πλωτάρχη ΠΝ κ. Γεώργιο Τσιλιμπάρη.

 

Είχαμε τη μέγιστη τιμή και ευκαιρία να συνεργαστούμε με αυτόν τον ακούραστο , αεικίνητο ,ευρηματικότατο και άριστο μουσικό , που δεν θα μπορούσε να είναι και αλλιώς, αφού κατάγεται από την Κέρκυρα, υλοποιώντας με εξαιρετική επιτυχία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, είκοσι συναυλίες κοινωνικής αλληλεγγύης τα τελευταία 10 χρόνια, γεγονός που πιστεύω ότι αποτελεί ρεκόρ και ότι δεν έχει συμβεί ποτέ άλλοτε με άλλον Φορέα να έχει συνεργαστεί τόσες φορές με τη Μπάντα ΓΕΝ, όπως συνέβη με το παγκόσμιο Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ’ και τον Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας .

Στις είκοσι ,λοιπόν, μεγάλες συναυλίες ,κυρίως σε ανοιχτά θέατρα χωρητικότητας χιλιάδων θεατών, συνέβαιναν τα εξής θαυμαστά:

  1. Υπήρχε πανελλήνια δημοσιότητα και υποστήριξη από όλα τα ΜΜΕ και από την ΕΡΤ
  2. Προσφέραμε στους πολίτες σπάνιες πολιτιστικές μουσικές εκδηλώσεις ,υψηλής αισθητικής και ποιότητας, που μόνο η Μπάντα ΓΕΝ μπορεί να προσφέρει
  3. Αναδεικνύαμε το εξαίρετο πολιτιστικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο της Μπάντας του Πολεμικού μας Ναυτικού, αλλά και του Πολεμικού Ναυτικού ,γενικότερα
  4. Δημιουργούσαμε ,μέσα από την Τέχνη, βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης , εθνικής ομοψυχίας και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά
  5. Αναδεικνύαμε σε όλη την Ελλάδα την Κοινωνική Αλληλεγγύη ,ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό και
  6. Στηρίζαμε , κατά τρόπο αποτελεσματικό, ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας ,όπως για παράδειγμα :
  • τα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ στο Βόλο,
  • τους Αναπήρους με κινητικά προβλήματα με την αγορά ενός λεωφορείου για τις μετακινήσεις τους ,
  • Γηροκομεία , κοινωνικά παντοπωλεία, ορφανοτροφεία, καρκινοπαθείς, Μεγάλες εθελοντικές οργανώσεις και πολλούς άλλους κοινωνικούς Φορείς.

 

Σε στενή συνεργασία με τον εξαίρετο μαέστρο της Μπάντας ΓΕΝ ,πετύχαμε όλα τα παραπάνω ,καθιστώντας τη Μπάντα ΓΕΝ την αγαπημένη Μπάντα όλων των Ελλήνων ,που ανυπομονούν κάθε φορά να την υποδεχτούν , όπου αυτή εμφανίζεται.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, με απόλυτο σεβασμό, αγάπη και ευγνωμοσύνη, ευχόμενοι στον αγαπημένο μας μαέστρο της Μπάντας ΓΕΝ να είναι για πολλά –πολλά χρόνια υγιής, δημιουργικός και δυνατός,απονέμουμε τιμητική πλακέτα στον Πλωτάρχη (ΠΝ) κ. Γεώργιο Τσιλιμπάρη , γιατί ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής απογείωσε την καλή φήμη της Μπάντας ΓΕΝ, ταξιδεύοντας την καρδιά και τα χρώματα της Ελλάδος σε όλο τον κόσμο, για την εξαιρετική μας συνεργασία σε είκοσι συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό τη στήριξη ευπαθών ομάδων και για την προσφορά του στο Πολεμικό Ναυτικό και στον Ελληνικό Πολιτισμό, μέσα από τη Μουσική».

 

ΓΕΝ- Μπάντα ΓΕΝ- Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» – Μια δυνατή συνεργασία για κοινωνικό σκοπό

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής αυτής  εκδήλωσης, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά προς τιμήν αποχωρούντα μαέστρου, εκφράστηκε  τόσο από τον Α/ΓΕΝ και τον Διευθυντή των Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας, όσο και από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», η κοινή επιθυμία να συνεχιστεί αυτή η εξαίρετη και σημαντική συνεργασία, σε πνεύμα απόλυτης εμπιστοσύνης και αμοιβαίου σεβασμού, δεδομένου ότι  η εξαιρετική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού σε συνεργασία με το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , όλα αυτά τα χρόνια, επιτελεί όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό ,καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο, αλλά, επιπρόσθετα, διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δημιουργώντας -και μέσα από την τέχνη- βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, συνολικά, ενώ αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.

 

Πληροφορίες στο Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” Κων. Σκριάπας Τηλέφ. 6974-881944 EMail : perrevianet@gmail.com.

 

 

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Ο πρόεδρος  Η Γενική Γραμματέας
Σκριάπας Κων/νος Αγλαϊα Καϊμακάμη
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας