Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας
Γιορτάζει φέτος 24 χρόνια προσφοράς στον άνθρωπο και στον πολιτισμό
Κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την
Τετάρτη , 7 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 6.30 μ.μ.
στο ΠΑΡΚ ΒΟΛΟΥ

Θα τιμηθεί η διεθνούς φήμης δημοσιογράφος και πολεμική ρεπόρτερ κ. Αθηνά Κρικέλη

Ανοιχτή εκδήλωση σε όλους για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας 2018 , διοργανώνει ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 6.30 μ.μ. . στο Ξενοδοχείο “ΠΑΡΚ” Βόλου , στην οποία θα τιμηθεί η διεθνούς φήμης δημοσιογράφος και ρεπόρτερ δύσκολων αποστολών στα πιο επικίνδυνα σημεία του πλανήτη , η κ. Αθηνά Κρικέλη, να δει ένα πολυβραβευμένο, με τρία παγκόσμια βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, ντοκιμαντέρ, με τίτλο:” “Elassona: Secret Path to Mt Olympus- Ελασσόνα: Το μυστικό μονοπάτι για τον Όλυμπο, να συνομιλήσει με την διεθνούς φήμης Ελληνίδα και να δει από κοντά τρία από τα πρώτα βραβεία-αγαλματίδια παγκόσμιων φεστιβάλ .

Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας: 24 χρόνια προσφοράς στον Άνθρωπο

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΙΑΠΑΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”


Ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ιδρύθηκε και λειτουργεί στο Βόλο από το 1994 και εκπροσωπεί πάνω από 300 οικογένειες που έλκουν την καταγωγή τους από την πρώην επαρχία Ελασσόνας του Ν. Λάρισας .
Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν.Μαγνησίας , έκανε αισθητή την παρουσία του με σοβαρές παρεμβάσεις του στα πολιτιστικά , κοινωνικά και επιστημονικά πράγματα της περιοχής της Μαγνησίας και όχι μόνο, διοργανώνοντας επιστημονικές ημερίδες , εκθέσεις , συνέδρια, σεμινάρια ,μεγάλες συναυλίες κοινωνικής αλληλεγγύης για τη στήριξη ευπαθών ομάδων κ.ά. υπηρετώντας με σεβασμό τον άνθρωπο, τον πολιτισμό ,τις επιστήμες ,το περιβάλλον και την κοινωνία.
Τα τελευταία χρόνια έχει διοργανώσει στο Βόλο ,αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, μεγάλες συναυλίες κοινωνικής αλληλεγγύης ,στηρίζοντας ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας με τρόφιμα ,φάρμακα και χρήματα ( Γηροκομεία, ορφανοτροφεία, κοινωνικά παντοπωλεία σε όλη τη Θεσσαλία , άπορες οικογένειες, ΕΛΕΠΑΠ, Άσπρες Πεταλούδες κ.ά.) .

Στα πλαίσια αυτά έχει διοργανώσει, με πολύ μεγάλη επιτυχία, μεγάλα αφιερώματα για το Μάνο Χατζιδάκι, το Στέλιο Καζαντζίδη, το Νίκο Καββαδία, τον Γιώργο Μουζάκη, το Νίκο Γκάτσο, τον Ελληνικό κινηματογράφο, την οπερέτα, το μιούζικαλ, το Γ. Ζαμπέτα, τον Μίμη Πλέσσα, το Γιάννη Σπανό, τον Σταύρο Κουγιουμτζή, τον Πάνο Κόκκινο, τον Αλέκο Σακελλάριο, τον Γ. Κατσαρό κ.ά. , έχει συνεργαστεί μέχρι σήμερα οκτώ (8) φορές με την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, με άλλες μεγάλες ορχήστρες , με σπουδαίους ερμηνευτές της Λυρικής Σκηνής ,ενώ σχεδιάζει και για το 2018 μεγάλες συναυλίες ,για τη στήριξη και πάλι των ευπαθών ομάδων στο Βόλο και σε διάφορες πόλεις .

Ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας έχει συνεργαστεί μέχρι σήμερα με δεκάδες πολιτιστικούς συλλόγους και σχεδόν όλους τους φορείς του Βόλου και είναι ανοικτός σε κάθε είδους συνεργασία για το κοινό καλό, εκπροσωπώντας ,με τον καλύτερο τρόπο, μια μεγάλη ομάδα πολιτών της Μαγνησίας ,που προέρχονται από την περιοχή της Ελασσόνας, ζουν στο Βόλο και τη Μαγνησία εδώ και δεκαετίες , έχουν καταξιωθεί στην τοπική κοινωνία και συμβάλλουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο στην πολιτιστική , επιστημονική, κοινωνική και οικονομική ζωή, με εξαιρετικούς επιστήμονες, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες.

Δημιουργία Δικτύων των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών

Μια από μεγαλύτερες πρωτοβουλίες του Συλλόγου Ελασσονιτών της Μαγνησίας , είναι η ίδρυση του Δικτύου των Συλλόγων των Ελασσονιτών απ’ όλο τον κόσμο, το γνωστό ,εντός και εκτός Ελλάδος, Δίκτυο ‘Περραιβία” ( Βόλος 2007), όπως επίσης και του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας ( Λάρισα 2011) , των οποίων την προεδρία έχει ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ,από την ίδρυσή τους μέχρι και σήμερα , μέσω του προέδρου του κ. Κων. Σκριάπα, δίνοντας ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες να παραμείνουν στην Ελλάδα και προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στο χώρο των Εθελοντικών Οργανώσεων στην Ελλάδα.
Επίσης ,έχει πρωταγωνιστήσει στην ίδρυση του Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου της Κοινωνίας των Πολιτών και της Πανελλήνιας Ένωσης Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας .
Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» είναι ένας πολυβραβευμένος Δευτεροβάθμιος Φορέας Πολιτισμού και Επιστημών-Ομοσπονδία (με νομική μορφή Σωματείου) , έχει έδρα την πανέμορφή πόλη της Ελασσόνας στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου, με σημεία διασύνδεσης σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και εκπροσωπεί Συλλόγους Ελασσονιτών από την πρ. επαρχία Ελασσόνας ,από όλη την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο . Οι πρωτοβουλίες του και οι δράσεις του έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της Θεσσαλίας και της Ελλάδας και εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο .

Στα πλαίσια της προεδρίας του ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας , διευθύνει με επιτυχία δευτεροβάθμιους φορείς που υλοποιούν με απόλυτη επιτυχία Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα ,Συνέδρια, Επιστημονικές Ημερίδες ,Σεμινάρια ,Εργαστήρια Κοινωνικής Οικονομίας ,περιβαλλοντικές δράσεις (σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια ,συμβουλευτική κ.ά.),πολυήμερες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα , προετοιμάζουν και παρουσιάζουν τηλεοπτικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, συμμετέχουν ενεργά στην Κοινωνική Διαβούλευση σε επίπεδο Δήμων ,Περιφέρειας και κεντρικής Διοίκησης ,συνεργάζονται με άλλα Δίκτυα ,Πανεπιστήμια, Φορείς και ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών σε όλο τον κόσμο και υλοποιούν συλλογικές δράσεις για τον Άνθρωπο και τον Μέλλον του .
Ειδικότερα ,το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” έχει θεσμοθετήσει για την Ελλάδα από το 2012 , το περίφημο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις αρχές Οκτωβρίου με εναλλασσόμενους προορισμούς και διαδρομές, με τη συμμετοχή εκατοντάδων οδηγών κλασσικών αυτοκινήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Συμβάλλει τα μέγιστα στην πολιτιστική πρόοδο και στην ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ανθρώπου και του Ελληνικού Πολιτισμού , θέματα που προσεγγίζει με πολύ μεγάλη σοβαρότητα , με αποκορύφωμα τη διοργάνωση και τη θεσμοθέτηση για την Ελλάδα , των Πανελλήνιων Συνεδρίων Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ,σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , που ,πλέον , τελούν υπό της Αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Α.Θ. Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου ,ενώ έχουν την υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδος, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ,του Υπουργείου Τουρισμού ,του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα και της Περιφέρειας Θεσσαλίας .

Ο Σύλλογος Ελασσονιτών θεωρείται ως Πρότυπο Καλής Πρακτικής και κοινωνικής προσφοράς στο χώρο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο , είναι αξιόπιστος εταίρος και χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού σε όλη την Ελλάδα .

Πληροφορίες : Κ. Σκριάπας Τηλ. 6974-881944 , E-mail: skriapask@gmail.com

Με Εκτίμηση
ΒΟΛΟΣ 2/2/2018

Για τον Σύλλογο Ελασσονιτών Ν.Μαγνησίας

Ο Πρόεδρος

Σκριάπας Κων/νος