Ο Δήμος Ελασσόνας  τιμά έναν άξιο δημιουργό

Η Ελασσόνα θα λάμψει από μουσική στην παρουσίαση του διπλού CD του Θωμά Αστερίου «Μελωδικές περιπλανήσεις»

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022- ώρα 7.30 μ.μ.  στο Δημοτικό Θέατρο

 

Μια υπέροχη συναυλία – παρουσίαση του cd «Μελωδικές περιπλανήσεις» του Ελασσονίτη στην καταγωγή στιχουργού Θωμά Αστερίου  θα διοργανώσει ο  Δήμος Ελασσόνας – Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία  Ελασσονιτών «Δίκτυο Περραιβία» και την Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας, την Κυριακή, 27/11/2022 στις 7:30μ.μ. στην αίθουσα Θεάτρου “Δημάρχου Β. Φαρμάκη” στην Ελασσόνα, με ελεύθερη είσοδο.

 

Θα ακουστούν τραγούδια του cdπου θα ερμηνεύσουν ζωντανά οι τραγουδιστές του cd Θωμάς Σκοτίδας, Θάνος Ανδρίτσιος, Μανώλης Χατζημανώλης, Χρήστος  Παπαχρήστος, Ζάχος  Καραμπάσης, Στάθης Σταμελόπουλος, Θηρίμαχος Πάκας και η παιδική χορωδία του Δήμου Ελασσόνας που θα τραγουδήσει παιδικό τραγούδι του cd με Μαέστρο την Ευλαμπία Ντούλα.

 

Συμμετέχει μουσικό σχήμα αποτελούμενο από τους Μουσικούς Παναγιώτη Ζιώγα Μπουζούκι, Δημήτρη Τσιαβέ πιάνο, Μιχάλη Μαντέλα κοντραμπάσο, Αντώνη Νάτσιο κιθάρα, Κώστα Αντωνίου ακορντεόν, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Μαέστρου Δημήτρη Τσιαβέ.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης είναι η Ευαγγελία Ράπτου – Στεργιούλα, Δρ Κοινωνικής Λαογραφίας.

 

Το διπλό πολυσυμμετοχικό άλμπουμ 38 ασμάτων περιλαμβάνει νέα ακυκλοφόρητα ελληνικά τραγούδια καθώς και  τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει  στα είκοσι χρόνια της δισκογραφικής πορείας τουκαταξιωμένου δημιουργού Θωμά Αστερίου με συμμετοχή του ως στιχουργού σε έντεκα δισκογραφικές παρουσίες.

 

Τα άσματα του άλμπουμ δημιουργήθηκαν σε αρμονική και μελωδική συνεργασία με υπέροχους , χαρισματικούς και εξαιρετικούς μουσικοσυνθέτες, μαέστρους, μουσικούς, ενορχηστρωτές, ηχολήπτες, ερμηνεύτριες και  ερμηνευτές.Στο σύνολο τους όλοι οι συντελεστές που συνεργάστηκαν σε αυτό το διπλό cd είναι 140. Συμμετέχουν Καλλιτέχνες τριών γενεών που ζούνε και καλλιτεχνούνε ανά την Ελλάδα  Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κατερίνη, Πλαταμώνα, Βόλο, Λεπτοκαρυά, Τρίκαλα, Κοζάνη, Καρδίτσα, Πρέβεζα, Λιτόχωρο, Βελβεντό, Λαμία, Ελασσόνα αλλά και το εξωτερικό Μόναχο Γερμανίας, Νέα Υόρκη και Τάρμπον Σπρίνγκς -Φλώριδα της Αμερικής.

 

Ειδικότερα, συμμετέχουν οι Μουσικοσυνθέτες: Σπύρος Σκορδίλης, Δημήτρης Χιονάς, Παναγιώτης Στεργίου, Θανάσης Μυλωνέρος, Στάθης Σταμελόπουλος, Πέτρος –Στάϊκος Λαγγούρας, Χριστόφορος Ζησούλης,  Βαγγέλης Τσιαπλές, Γρηγόρης Μητρόπουλος, Κώστας Πιτταδάκης, Ζάχος Καραμπάσης, Άκης Καντέρης, Νίκος Θεοδωρίδης, Θωμάς Γκόγκος  των Ανφάν Γκατέ, Αντώνης Βλαχογιώργος και ο Μιχάλης Τερζής. Παρούσες δηλώνουν και τρεις γυναίκες μουσικοσυνθέτριες, η Ζωή Τηγανούρια, η Χάρις Τσεκούρα-Χατζήνα και η Κατερίνα Σκόδρα, όπως και η υπεύθυνη jazz διασκευής Έλενα Γκατζά.

 

Τα 36 τραγούδια που περιλαμβάνονται στις «Μελωδικές περιπλανήσεις», ερμηνεύουν οι: Μπάμπης Τσέρτος, Κώστας Σμοκοβίτης, Αγάθωνας Ιακωβίδης, Λάμπρος Καρελάς των παιδιών της Πάτρας, Κατερίνα Τσιρίδου, Μανώλης Χατζημανώλης,  Αφεντούλα Ραζέλη, Λιζέτα Νικολάου, Ζάχος Καραμπάσης, Νίκος Βολιώτης, Τάσος Καζαντζίδης, Γιώργος Αποστολόπουλος, Χριστίνα Ιερωνυμάκη, Νίκος Οικονομίδης, Στάθης Σταμελόπουλος, Ειρήνη Λαΐδου, Δημήτρης Μπουρνάκας, Θωμάς Σκοτίδας, Τζένη Μπάτη, Στέλιος Τζανετής, Αλέξανδρος Τσιωνάς, Αθηνά Κρικέλη, Χρήστος Παπαχρήστος, Θωμάς Στεργίου, Ρούλα Καζαντζίδη, Αχιλλέας Μοχλούλης, Δημήτρης Γκόγκος, Ελίνα Ζιάκα, Λίνα Αλατζίδου, Πάνος Κράϊας, Έλενα Γκατζά, Μαρίκα Φωτοπούλου, Μαρία Μπέλλου, ΘηρίμαχοςΠάκας και Θάνος Ανδρίτσιος.

 

Για την προώθηση του διπλού αυτού δίσκου στην Ελλάδα και το εξωτερικό βοηθούν το παγκόσμιο  «Δίκτυο Περραιβία» και η ELLOPIANewYorkUSA της Αθηνάς Κρικέλη.

Ζωγράφος των έργων τέχνης του cd είναι η διεθνούς φήμης Ζωγράφος Χάρις Τσεκούρα-Χατζήνα, το Μάστερινγκ των ασμάτων επιμελήθηκε ο πολύ γνωστός ηχολήπτης Βασίλης Γεωργόπουλος, την επιλογή σειράς των ασμάτων έχει ο μαέστρος Πέτρος ΣτάϊκοςΛαγγούρας, την επιμέλεια Φωτογραφίας ο Φώτης Νατσιούλης και  την γραφιστική επιμέλεια η Θωμαή Φωτίου KoukidaGraphicDesign.

 

Ο Δήμος Ελασσόνας τιμά έναν  σημαντικό δημιουργό

Η διοργάνωση της εξαιρετικής  αυτής εκδήλωσης γίνεται μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Ελασσόνας και του Δημάρχου κ. Νίκου Γάτσα, για να τιμηθεί ένας μεγάλος δημιουργός ,που κατάφερε να κινητοποιήσει τόσους πολλούς καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα, σε δύσκολες εποχές, προσφέροντας στη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα ,ένα σπουδαίο μουσικό έργο.

Ο Δήμος Ελασσόνας, αποδεικνύοντας ότι έχει μεγάλη ευαισθησία στον πολιτισμό, τις τέχνες και τις επιστήμες, τιμά τους ανθρώπους  της τέχνης που κατάγονται από την περιοχή, γιατί προσφέρουν σημαντικό έργο στην περιοχή και τη χώρα, την αναδεικνύουν μέσα από την τέχνη και υποχρέωση  του Δήμου είναι να αναγνωρίζει, να αναδεικνύει  και να τιμά το έργο τους.

Για τον λόγο αυτό θα «λάμψει» η Ελασσόνα , μέσα από μια μουσική πανδαισία, με τη συμμετοχή  πολύ γνωστών μουσικών και ερμηνευτών ,αλλά και της παιδικής χορωδίας του Δήμου Ελασσόνας, στην οποία και θα τιμηθεί, ο σπουδαίος Θωμάς Αστερίου, από τους πιο εμβληματικούς  Φορείς που είναι ο Δήμος Ελασσόνας, η Ιερά Μητρόπολη  και εκ μέρους της Κοινωνίας των Πολιτών , το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ».

 

Για το  Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

 

Ο πρόεδρος  
Σκριάπας Κων/νος
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης