ΒΟΛΟΣ 9/11/2018 ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 1669/9-11-2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΒΟΛΟΣ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΣΟΥΓΙΟΥΛ

Η ονειρική μουσική παράσταση – αφιέρωμα
με τίτλο
“Ας ερχόσουν για λίγο…”
τώρα και στο Βόλο

Στις 24 Νοεμβρίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας Βόλου

Εμφανίζεται η εξαιρετική 40μελής Κερκυραϊκή Χορωδία Λάρισας υπό τη Διεύθυνση του Χρήστου Μπαλανίκα

Τραγουδούν ο Θωμάς Σκοτίδας και η Μαριάννα Ζάχου

Επετειακή εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 60 χρόνια χωρίς τον μεγάλη συνθέτη

Σπουδαίοι μουσικοί και χορωδοί σε ένα σπάνιο αφιέρωμα με την παρουσία μελών της οικογένειας Σουγιούλ

Μια ακόμα συνεργασία των Ελασσονιτών και των “Εγγλεζονησιωτών ” της Μαγνησίας
Μια μαγική βραδιά γεμάτη μουσική , τραγούδι, χορό, όμορφες εικόνες, νοσταλγία , έντονα συναισθήματα , ποιότητα και αισθητική θα ζήσει το φιλόμουσο κοινό του Βόλου το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου , αφιερωμένη στον σπουδαίο Έλληνα δημιουργό ,που αγαπήθηκε από όλους τους Έλληνες , τον Μιχάλη Σουγιούλ ,σε μια ονειρική μουσική παράσταση με τη συμμετοχή , πάνω από πενήντα , εξαίρετων μουσικών , χορωδών και χορευτών . (Συμβολική Τιμή εισόδου 6 ευρώ -Εισιτήρια προπωλούνται)

Την εκδήλωση , συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν.Ιωνίας Μαγνησίας “Το Εγγλεζονήσι” ,ο Σύλλογος Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας Θεσσαλίας «Νικόλαος Μάντζαρος» και το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου , τιμώντας έτσι τον μεγάλο συνθέτη , 60 χρόνια μετά τον θάνατό του .

Στη εκδήλωση εμφανίζεται η 40μελής «Κερκυραϊκή Χορωδία Λάρισας” , υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Χρήσου Μπαλανίκα, ενώ την εκδήλωση θα τιμήσουν εκπρόσωποι της οικογένειας του Μ. Σουγιούλ.

Σολίστ: Θωμάς Σκοτίδας , Μαριάννα Ζάχου.
Ενορχήστρωση-Χορωδιακή Επεξεργασία: Χρήστος Μπαλανίκας
Τη χορωδία συνοδεύει δεκαμελής ορχήστρα με εξαίρετους μουσικούς-σολίστ από όλη τη Θεσσαλία ¨
Πιάνο: Παναγιώτης Μπαλανίκας ,
Κιθάρα-Μαντολίνο: Σπύρος Καβαλιεράτος,
Φλάουτο: Πέτρος Παππάς,
Κλαρίνο: Μιχάλης Σαμπάνης ,
Βιολί: Αποστόλης Μητράς,
Ακκορντεόν: Λάζαρος Μπίσμπας και
Κοντραμπάσο: Μιχάλης Ζαχαρτζής.

Μια συναυλία Τιμής για τον μεγάλο συνθέτη , 60 χρόνια μετά τον θάνατό του

Η πρόεδρος του Συλλόγου ¨Το Εγγλεζονήσι” κ. Σταματιάδου Ουρανία και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών κ. Κώστας Σκριάπας ,δηλώνουν ότι ” με τη συνεργασία αυτή θέλουμε να τιμήσουμε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και άνθρωπο , 60 χρόνια μετά τον θάνατό του ,με καταγωγή από τη Μ. Ασία ,που ταξίδεψε την ελληνική μουσική σε όλο τον κόσμο και συνδιαμόρφωσε , μαζί με τους άλλους μεγάλους Έλληνες συνθέτες , το νεώτερο μουσικό μας πολιτισμό”.

Το μουσικόφιλο κοινό της πόλης του Βόλου , το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 , θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια ονειρική συναυλία, γεμάτη νοσταλγία ,ποιότητα και αισθητική και να σιγοτραγουδήσει μαζί με την χορωδία αλλά και με τους εξαίρετους Σολίστ τα ωραιότερα τραγούδια του Μιχάλη Σουγιούλ που όλοι αγαπήσαμε .

Ο Μιχάλης Σουγιούλ γεννήθηκε στο Αϊδίνι της Μ. Ασίας το 1906 και πέθανε στην Αθήνα το 1958. Υπήρξε πολυγραφότατος στο είδος της Ελληνικής ελαφράς μουσικής κατά το μεσοπόλεμο και την πρώτη μεταπολεμική-μετεμφυλιακή δεκαετία, γράφοντας περισσότερα από 700 τραγούδια σε όλα τα στυλ όπως: Ταγκό, βάλς, καντάδες, δημοτικά τραγούδια, πατριωτικά και τα γνωστά σε όλους μας αρχοντορεμπέτικα. Ποιός δεν θυμάται τα: «Αστα τα μαλάκια σου», «Το τράμ το τελευταίο», «Ας ερχόσουν για λίγο», «Ο Τραμπαρίφας», «Μια ζωή την έχουμε», «Για μας κελαηδούν τα πουλιά», «Ο μήνας έχει εννιά», «Πάμε σαν άλλοτε» και τόσα άλλα. Στο πασίγνωστο «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά» χρησιμοποίησε τη μελωδία του δικού του τραγουδιού «Ζεχρά» (αρχικά γραμμένου το 1938 σε στίχους Αιμίλιου Σαββίδη) με νέους στίχους του Μίμη Τραϊφόρου γραμμένους για τη Σοφία Βέμπο.
Επίσης έχει γράψει μουσική για 45 θεατρικές επιθεωρήσεις και μουσική για 10 κινηματογραφικές ταινίες.

Εισιτήρια για τη μεγάλη μουσική παράσταση στον σπουδαίο αυτό Έλληνα συνθέτη προπωλούνται στα εξής σημεία (συμβολική τιμή εισόδου 6 ευρώ) :
• Μουσικός Οίκος ΚΕΧΑΪΔΗ -28ης Οκτωβρίου 118Α-Τηλεφ. 24210-37891
• Καφέ “4 Εποχές” – Σπ. Σπυρίδη 77- Βόλος , Τηλέφ. 24210-22266
• Σύλλογος Μικρασιατών Ν.Ιωνίας Μαγνησίας “Το Εγγλεζονήσι”Τηλέφ. 24210-61498
• Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας (Τηλέφ. 6974-881944)

Πληροφορίες στον κ. Κώστα Σκριάπα- Πρόεδρο Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και Δικ΄τυου ‘Περραιβια” Τηλέφ.6974-881944 και κ. Ουρανία Σταματιάδου -Πρόεδρο Συλλόγου “Το Εγγλεζονήσι” Τηλέφ. 24210-61498 και 6977-543710.

Με Εκτίμηση

Για τους συνδιοργανωτές Φορείς
Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Ο πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Σκριάπας Κων/νος Αγλαϊα Καϊμακάμη
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας

www.perrevia.net.gr