ΕΛΑΣΣΟΝΑ  7/3/2021                                                                        ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1901/7-3-2021

ΕΞΑΙΡ. ΕΠΕΙΓΟΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κάλεσμα του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» προς τους Απανταχού Ελασσονίτες  για στήριξη των σεισμοπαθών Δήμου Ελασσόνας

 

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και συνδρομές μέσω Τραπεζικού Λογαριασμού

 

 

 

Το Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων «Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», που έχει ως Μέλη του Συλλόγους Ελασσονιτών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, εκφράζει την απόλυτη στήριξη  και κοινωνική αλληλεγγύη προς τους κατοίκους της περιοχής της Ελασσόνας, αλλά και στους κατοίκους όλων των περιοχών, που χτυπήθηκαν από τους πρόσφατους σεισμούς και δεν θα πρέπει να μείνουν μόνοι.

 

Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» τονίζει ότι όλοι οι απανταχού Ελασσονίτες παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία την εξέλιξη της κατάστασης ,που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των πρόσφατων σεισμών και η σκέψη τους είναι στους οικείους τους και στους συμπατριώτες τους, που έχουν χάσει τις κατοικίες τους και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στέγασης, οικονομικής επιβίωσης, υγειονομικής περίθαλψης  και αντιμετώπισης της πρωτοφανούς αυτής κατάστασης.

 

Για τον λόγο αυτό στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου, της Περιφέρειας και την Πολιτείας , προκειμένου όλοι οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησαν οι σεισμοί και απευθύνει έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές να σταθούν πραγματικοί αρωγοί και να ληφθούν άμεσα μέτρα έτσι ώστε οι κάτοικοι να αποζημιωθούν για τις καταστροφές, να στηριχθούν οικονομικά, ψυχολογικά, υγειονομικά, με είδη πρώτης ανάγκης και να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού με κινητές μονάδες, αφού η πανδημία  επιβαρύνει περαιτέρω την τραγική κατάσταση των πληγεισών περιοχών.

 

Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», που όλα αυτά τα  χρόνια έχει αναδείξει την κοινωνική αλληλεγγύη ,ως ένα υπέρτατο κοινωνικό αγαθό και έχει στηρίξει επανειλημμένα ευπαθείς ομάδες και συμπολίτες, που είχαν ανάγκη, σε όλη τη Θεσσαλία, απευθύνει επείγον κάλεσμα προς όλους τους Ελασσονίτες , ανά τον κόσμο,  να δείξουν την γνωστή κοινωνική τους αλληλεγγύη, την αγάπη τους για τον γενέθλιο τόπο, την υπεύθυνη στάση τους τις δύσκολες ώρες και να συνδράμουν με κάθε τρόπο τους κατοίκους  των πληττόμενων περιοχών του Δήμου Ελασσόνας.

 

Αποστολή  ειδών πρώτης ανάγκης και καταθέσεις σε τραπεζικό λογαριασμό

 

Για τον λόγο αυτό, στα πλαίσια της προσπάθειας να ανακουφιστούν οι συμπολίτες και συνάνθρωποι μας, όλοι οι ενδιαφερόμενοι να βοηθήσουν ουσιαστικά, μπορούν να το πράξουν με δύο τρόπους:

 

  1. Να αποστείλουν στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ελασσόνας, που συγκεντρώνουν τα παρακάτω είδη πρώτης ανάγκης στον χώρο των ΚΕΠ Ελασσόνας:
  • Κουβέρτες, σεντόνια , μαξιλάρια, παπλώματα και κλινοσκεπάσματα
  • Απολυμαντικά, καθαριστικά και είδη προσωπικής υγιεινής
  • Ατομικές συσκευασίες με μέλι, μαρμελάδα και βούτυρο
  • Ατομικές συσκευασίες σε κρουασάν, τσουρεκάκια, κριτσίνια και κουλούρια
  • Ατομικοί μικροί χυμοί- σοκολατούχα γάλατα
  • Μεγάλες συσκευασίες σε εμφιαλωμένα νερά

 

  1. Να καταθέσουν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Ελασσόνας για την ανακούφιση των πληγέντων συμπατριωτών μας, Τραπεζικός Λογαριασμός : EUROBANK GR8102603290000390200055986 .

 

Απαραίτητη προϋπόθεση η αναγραφή των αναλυτικών στοιχείων του καταθέτη και η αιτιολογία της δωρεάς: Δωρεά Σεισμόπληκτων ΔΩΡΕΑ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ – ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο Δήμο Ελασσόνας στο τηλέφωνο: 24930-22610.

 

Η Κοινωνική αλληλεγγύη υπέρτατο κοινωνικό αγαθό

 

Είναι σημαντικό αυτές τις δύσκολες ώρες, ο καθένας μας να σταθεί αρωγός προς τους συνανθρώπους μας ,για να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι πρόσφατοι σεισμοί.

Αυτά που ενώνουν τις κοινωνίες είναι οι αξίες της συναδέλφωσης ,της κοινωνικής αλληλεγγύης και της στήριξης των ομάδων που έχουν ανάγκη και θα πρέπει να βοηθηθούν για να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους. Από την αντιμετώπιση της κρίσης αυτής θα πρέπει να βγούμε όλοι πιο δυνατοί και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο, για το οποίο όλοι θα έχουμε συμβάλει, κράτος ,τοπική αυτοδιοίκηση  και Κοινωνία των Πολιτών.

Να θυμίσουμε αυτό που είπε ο Άλμπερτ Αϊνστάϊν :
“Η δημιουργία γεννιέται μέσα από την οδύνη,ακριβώς όπως η μέρα γεννιέται μέσα από το σκότος της νύχτας. Μέσα στην κρίση γεννιέται η επινοητικότητα ,οι ανακαλύψεις και οι μεγάλες στρατηγικές!”

Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» παρακολουθεί στενά  όλες τις εξελίξεις , παρεμβαίνει όπου μπορεί , αναζητά τρόπους στήριξης της περιοχής και σύντομα θα ανακοινώσει και άλλες πρωτοβουλίες που θα συνδράμουν στην αντιμετώπισης της δύσκολης κατάστασης στην περιοχή της Ελασσόνας.

 

Για επικοινωνία με το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Πρόεδρο ΔΣ Κων/νο Σκριάπα ( 6974-881944) και με όλα τα μέλη του ΔΣ ( Email : perrevianet@gmail.com)

 

 

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΩΝ. ΣΚΡΙΑΠΑΣ                                                                                    ΑΓΛΑΪΑ ΚΑΪΜΑΚΑΜΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ                                  ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ