Θεσσαλία,  9/9/2021                                  ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 1942/9-9-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Έλαμψε» η Καρδίτσα από τις μελωδίες της  Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού

Καταχειροκροτήθηκαν οι μουσικοί και ερμηνευτές της σε μια συναυλία-όνειρο

 

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία  του Δήμου Καρδίτσας και του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

MPANTA GEN

 

Η πόλη της  Καρδίτσας «έλαμψε» από πολιτισμό την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, αφού  η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, προσκεκλημένη του Δήμου Καρδίτσας και του Δικτύου  «Περραιβία», ,πραγματοποίησε  μια μοναδική συναυλία στην κεντρική πλατεία, μπροστά στον ανδριάντα του Γεώργιου Καραϊσκάκη, ενώ πριν από τη συναυλία παρέλασε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης συγκινώντας όλους.

 

Η παρουσία των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, με επικεφαλής τον Διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΝ Πλοίαρχο ΠΝ κ. Μπάδρα Νικ.,  ξάφνιασε ευχάριστα τους εκατοντάδες Καρδιτσιώτες, που κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της πόλης και απόλαυσαν μια ονειρική βραδιά, με τα αντιπροσωπευτικότερα τραγούδια της Ελληνικής μουσικής, από μια σπουδαία ορχήστρα-διαφήμιση για τις ένοπλες δυνάμεις.

 

 

Η εξαιρετική συνεργασία του Δήμου Καρδίτσας με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Δίκτυο «Περραιβία», είχε ως αποτέλεσμα η περίφημη αυτή Μπάντα, που πραγματοποιεί μόνο επιλεκτικές εμφανίσεις, να επιλέξει την πόλη της Καρδίτσας, την οποία, μάλιστα, επισκέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία, για μια εμφάνιση υψηλού επιπέδου, που σπάνια συναντά κανείς.

 

Η συναυλία  είχε  τίτλο “Το πάρτι των …αναμνήσεων!», στην οποία παρουσιάστηκαν τα καλύτερα τραγούδια του Ελληνικού κινηματογράφου και των Sixties και ήταν μια σπονδή στην ποιότητα, στην αισθητική και στην καλή Ελληνική μουσική, ταξιδεύοντας το τυχερό κοινό που βρέθηκε στο κέντρο της πόλης, στη χρυσή εποχή του Ελληνικού κινηματογράφου και της δεκαετίας του 1960, μέσα από εξαιρετική μουσική ,τραγούδι, εικόνες, νοσταλγία και έντονα συναισθήματα.

 

Την  καλλιτεχνική διεύθυνση της περίφημης αυτής Μπάντας ΓΕΝ, που εμφανίστηκε στην Καρδίτσα,  με τους καλύτερους σολίστες της ,  είχε ο  ακούραστος  και ευρηματικός Κερκυραίος μαέστρος  κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος -Πλωτάρχης (ΠΝ) ,που έχει απογειώσει την καλή φήμη της Μπάντας τα τελευταία χρόνια, κατατάσσεται ,πλέον , στις καλύτερες  της Ευρωπαϊκής ηπείρου και προσκαλείται για εμφανίσεις σε όλη την υφήλιο.

 

Σολίστ : Μαρίζα Σακελλαρίου (σοπράνο) , Θεόδωρος Μπιράκος (βαρύτονος) και Μανώλης Κοκκώνης (τενόρος).

Συντονισμός –Επιμέλεια : Κώστας Σκριάπας-Πρόεδρος Δικτύου «Περραιβία»

 

Απονομή τιμητικών πλακετών

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες από τον πρόεδρο ΔΣ του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» Κώστα Σκριάπα και τον Αντιπρόεδρο Κώστα Φουρκιώτη, προς το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για την τεράστια συνεισφορά του στην υπόθεση της ειρήνης και ασφάλειας στη Μεσόγειο και στον κόσμο, προς την διάσημη Μπάντα ΓΕΝ για την τεράστια προσφορά της στον πολιτισμό και στην κοινωνική αλληλεγγύη και στον Δήμο Καρδίτσας για την εξαιρετική συνεργασία. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος επέδωσε  τιμητικές πλακέτες προς τον ΓΕΝ , τη Μπάντα ΓΕΝ και στο Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , ενώ το ΓΕΝ επέδωσε τους θυρεούς του προς τους δύο διοργανωτές φορείς.

 

Ο Δήμος  Καρδίτσας- Ένας φιλόξενος μαγικός προορισμός

 

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» Κώστας Σκριάπας και Κώστας Φουρκιώτης,  ευχαρίστησαν θερμά την εξαιρετική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού,  για τις δέκα οκτώ (18), μέχρι σήμερα, μεγάλες συναυλίες κοινωνικής αλληλεγγύης που συνδιοργάνωσαν, με τεράστια επιτυχία, τα τελευταία δέκα χρόνια και που  επί 140 χρόνια επιτελεί όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό ,καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο , αλλά, επιπρόσθετα, διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δημιουργώντας -και μέσα από την τέχνη- βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά , ενώ αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.

Ευχή και των δύο πλευρών είναι αυτό το όμορφο ταξίδι ποιότητας ,αισθητικής και κοινωνικής προσφοράς προς τις ευπαθείς ομάδες, να συνεχιστεί για τα πολλά επόμενα χρόνια, σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης, συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν θερμά, κατά την επίσκεψή τους στο Δημαρχείο,  τον Δήμαρχο της Καρδίτσας Βασίλειο Τσιάκο και τους συνεργάτες του, για την εξαιρετική φιλοξενία και σπουδαία διοργάνωση. Δήλωσαν ότι ο  Δήμος Καρδίτσας αποτέλεσε έναν μαγικό προορισμό για τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, που φημίζεται για τον πολιτισμό, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα, το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μα πιο πολύ φημίζεται  για τους περήφανους και φιλόξενους κατοίκους του, που διεκδικούν με αξιοπρέπεια, κάτω από δύσκολες συνθήκες, ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο μέλλον.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν αυτή η εξαίρετη συνεργασία να συνεχιστεί σε θέματα πολιτισμού ,περιβάλλοντος ,κοινωνικής αλληλεγγύης και βιώσιμης ανάπτυξης , προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της προόδου.

 

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Ο πρόεδρος  Η Γενική Γραμματέας
Σκριάπας Κων/νος Αγλαϊα Καϊμακάμη
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας