Βόλος 3/2/2020 ΕΠΕΙΓΟΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έκλεψαν τις καρδιές όλων οι Κρητικοί στο Βόλο
Στην κοπή της πίτας των Ελασσονιτών Μαγνησίας
την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020
Εξαιρετικά προϊόντα του Θεσσαλικού Ολύμπου

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας 2020 , πραγματοποίησε, με τρόπο πανηγυρικό και με εξαιρετική επιτυχία, ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, ,που φέτος κλείνει 26 χρόνια από την ίδρυσή του ,με πλούσιο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο, την Κυριακή , 2 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΠΑΡΚ Βόλου, με τιμώμενο προσκεκλημένο Σύλλογο την Κρητική Αδελφότητα Βόλου «Το Αρκάδι», ο οποίος είναι ένας ιστορικός Σύλλογος, με 100 χρόνια συνεχούς λειτουργίας στο Βόλο.

Ήταν ,όπως κάθε χρόνο, μια πανδαισία πολιτισμού , γεμάτη μουσική ,γεύσεις, εικόνες και χορούς , στην οποία όσοι τυχεροί κατέκλυσαν την αίθουσα , πέρα από τους Κρητικούς χορούς , απόλαυσαν, την πασίγνωστη φέτα Ελασσόνας , κασέρια ανώτερης ποιότητας, εκλεκτούς βιολογικούς οίνους του ΝΔ Ολύμπου και τις περίφημες ελασσονίτικες πίτες ,που με πολύ μεράκι ετοιμάζουν οι Ελασσονίτισσες του Βόλου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Ελασσονιτών Μαγνησίας ,αλλά και πρόεδρος του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κων/νος Σκριάπας, έκανε μια ενδεικτική ανασκόπηση των πολυποίκιλων δράσεων του Συλλόγου για το 2019 , μέσα από βίντεο , που περιλαμβάνουν συνέδρια ,σεμινάρια, συναυλίες για τη στήριξη ευπαθών ομάδων , θεατρικά, περιβαλλοντικές δραστηριότητες και συνεργασίες με Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.
Για το 2020 ανακοίνωσε συνέδρια, στρογγυλές τράπεζες , σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα, μεγάλες συναυλίες κοινωνικής αλληλεγγύης και πρωτοβουλίες, που αφορούν τον Ελληνικό Πολιτισμό , το περιβάλλον, την κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά και την ανάδειξη και προστασία του μυθικού βουνού , του Ολύμπου.

Στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Κρητικής Αδελφότητας Βόλου «Το Αρκάδι» κ. Ιωάννης Κοϊνάκης, ως εκπρόσωπος του ΔΣ, που παραβρέθηκε σύσσωμο στην εκδήλωση, παρουσίασε ένα εξαιρετικό οδοιπορικό 100 χρόνων, μέσα στα οποία ο μοναδικός αυτός Σύλλογος πρόσφερε τόσα πολλά στον πολιτισμό του Βόλου ,της Κρήτης και της Ελλάδας, αποτελώντας ένα λαμπρό παράδειγμα στο χώρο των εθελοντικών οργανώσεων, άξιο μίμησης.
Στη συνέχεια αντιπροσωπευτικό χορευτικό συγκρότημα της Κρητικής Αδελφότητας, παρουσίασε χορούς της Κρήτης, εκπλήσσοντας ευχάριστα όλους , κερδίζοντας το πιο θερμό χειροκρότημα και μεταφέροντας την Κρητική λεβεντιά και παράδοση, που συνάντησε το μυθικό βουνό, τον Όλυμπο.

Τιμητική πλακέτα , το διπλό συλλεκτικό CD “Βάστα Βρε Όλυμπε» , αλλά και εκλεκτός οίνος Ολύμπου, δόθηκαν στον πρόεδρο της Κρητικής Αδελφότητας Βόλου κ. Ιωάννη Κοϊνάκη, από τους κ.κ. Κων. Σκριάπα, Θωμάς Αστερίου και Κων. Φουρκιώτη , ως εκπροσώπων του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», που εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την τεράστια προσφορά των Κρητών του Βόλου, στον Ελληνικό πολιτισμό.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης αυτής, παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Γνωριμία με την Ελασσόνα ,τη Γη των Περραιβών» του τ. Διευθυντή του ΚΠΕ Ελασσόνας, περιβαλλοντολόγου κ. Σπύρου Αναγνωστάκη, που μετέφερε μοναδικές εικόνες του μυθικού βουνού , αλλά και από τις περιοχές ,όπου παράγονται τα μοναδικά τυροκομικά προϊόντα του Ολύμπου ,που ταξιδεύουν στις αγορές όλου του κόσμου.

Στην εκδήλωση μίλησαν η βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή, ο πρόεδρος της ΛΕΚΑΜ κ. Γεώργιος Τσάλιος , ως εκπρόσωπος αντιπροσωπείας της πασίγνωστης Λέσχης Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας( έδρα Θεσσαλονίκη) ,με την οποία το Δίκτυο συνδιοργανώνει τα περίφημα Ιστορικά Ράλλυ Ολύμπου, ο Αντιπρόεδρος Α΄ του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , αλλά και πρόεδρος του Συλλόγου Πυθιωτών Λάρισας «Οι Σελλοί του Ολύμπου» κ. Θωμάς Αστερίου , ενώ παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Κων. Μαραβέγιας, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Γεώργιος Κίτσιος, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Γκογκινούδης Τριαντ. ,ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Βόλου , ο Αντιπρόεδρος Β’ του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κων. Φουρκιώτης, η πρόεδρος του ΧΟΣ Σπαρμού Ολύμπου κ. Βίκυ Νίκου, η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου κ. Πηνελόπη Παπαθανασίου, η πρόεδρος της «Παγκόσμιας Αγκαλιάς» κ. Ευγενία Φραγκούλη, η διευθύντρια Eurobank κ. Κων/να Σολωμού –Πάσχου, σύσσωμο το ΔΣ της Κρητικής Αδελφότητας Βόλου και πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου των Ελασσονιτών Μαγνησίας.
Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κων/νος Τσιάρας, ο Βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας και οι βουλευτές Μαγνησίας κ. Κατερίνα Παπανάτσιου και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Την πίτα των Ελασσονιτών ευλόγησε, όπως κάθε χρόνο, ο Ελασσονίτης πατήρ Ελευθέριος Σαράτσης, η οποία έδωσε δώρα σε τρεις τυχερούς ,προσφορά του καταστήματος οπτικών ¨Θεοκλητίδης¨ και του γραφείου ταξιδίων VIS Travel , στο Βόλο.
Πληροφορίες : Κ. Σκριάπας Τηλ. 6974-881944 , E-mail: skriapask@gmail.com

Με Εκτίμηση
ΒΟΛΟΣ 3/2/2020

Για τον Σύλλογο Ελασσονιτών Ν.Μαγνησίας

Ο Πρόεδρος

Σκριάπας Κων/νος