ΕΛΑΣΣΟΝΑ   2/12/2022                                               ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 2042/2-12-2022 

Έγινε η  παρουσίαση

του διπλού CD του Θωμά Αστερίου «Μελωδικές περιπλανήσεις»

Ο Δήμος Ελασσόνας  τίμησε έναν άξιο δημιουργό την Κυριακή 27/11/2022

 

 

Μια υπέροχη συναυλία – παρουσίαση του διπλού πολυσυμμετοχικού cd «Μελωδικές περιπλανήσεις» του Ελασσονίτη , στην καταγωγή,  στιχουργού Θωμά Αστερίου,  διοργάνωσε  ο  Δήμος Ελασσόνας – Αντιδημαρχία Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία  Ελασσονιτών «Δίκτυο Περραιβία» και την Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας, την Κυριακή 27/11/2022, στην γεμάτη αίθουσα Θεάτρου “Δημάρχου Β. Φαρμάκη”, στην Ελασσόνα.

 

Ο Δήμος Ελασσόνας  τίμησε έναν  σημαντικό δημιουργό

Η διοργάνωση της εξαιρετικής  αυτής εκδήλωσης έγινε μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Ελασσόνας και του Δημάρχου κ. Νίκου Γάτσα, για να τιμηθεί ένας μεγάλος δημιουργός ,που κατάφερε να κινητοποιήσει τόσους πολλούς καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα, σε δύσκολες εποχές, προσφέροντας στη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα ,ένα σημαντικό μουσικό έργο.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας , τόνισε ότι: «Ο Δήμος Ελασσόνας, αποδεικνύοντας, για μια ακόμα φορά,  ότι έχει μεγάλη ευαισθησία στον πολιτισμό, τις τέχνες και τις επιστήμες, τιμά τους ανθρώπους  της τέχνης που κατάγονται από την περιοχή και όχι μόνο, γιατί προσφέρουν σημαντικό έργο στον τόπο και τη χώρα, την αναδεικνύουν μέσα από την τέχνη και υποχρέωση  του Δήμου είναι να αναγνωρίζει, να αναδεικνύει  και να τιμά το έργο τους».

Ο Πρόεδρος του Δικτύου «Περραβία» κ. Κώστας Σκριάπας τόνισε ότι:  «Ο τιμώμενος κ. Θωμάς Αστερίου, πέρα από την τεράστια συμβολή του στο χώρο του πολιτισμού, συνολικά, μέσω του Δικτύου «Περραιβία» και όχι μόνο , του οποίου αποτελεί ιδρυτικό, διακεκριμένο και εξαιρετικό στέλεχος, από τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου,  από την ίδρυσή του Δικτύου «Περραιβία» το έτος 2007 μέχρι και σήμερα,   κατάφερε μέσα από το πάθος του για την τέχνη της μουσικής και με το ακούραστο και ανήσυχο πνεύμα του, να αφουγκραστεί και να αποτυπώσει, με τον πιο ευαίσθητο τρόπο,  μέσα από τους στίχους του και τη μουσική του παιδεία, όλα τα βαθύτερα συναισθήματα των ανθρώπων και να τα μετατρέψει σε όμορφους ήχους, χρώματα και αρώματα, που συντροφεύουν τις σκέψεις και γλυκαίνουν τις καρδιές όλων μας!

Κατάφερε με το κύρος του και τον σεβασμό που αποπνέει, να συγκεντρώσει τόσους πολλούς και καλούς μουσικούς και ερμηνευτές, σε ένα σπάνιο μουσικό δημιούργημα-κόσμημα, βάζοντας το δικό του βαρύ αποτύπωμα , στο σύγχρονο μουσικό μας στερέωμα!»

Την  εκδήλωση παρουσίασε  η Ευαγγελία Ράπτου – Στεργιούλα, Δρ Κοινωνικής Λαογραφίας.

Συμμετείχε μουσικό σχήμα αποτελούμενο από τους Μουσικούς Παναγιώτη Ζιώγα Μπουζούκι, Δημήτρη Τσιαβέ πιάνο, Μιχάλη Μαντέλα κοντραμπάσο, Αντώνη Νάτσιο κιθάρα, Κώστα Αντωνίου ακορντεόν, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Μαέστρου Δημήτρη Τσιαβέ.

Ακούστηκαν  τραγούδια του cd που ερμήνευσαν  ζωντανά οι τραγουδιστές του cd Θωμάς Σκοτίδας, Θάνος Ανδρίτσιος, Μανώλης Χατζημανώλης, Χρήστος  Παπαχρήστος, Ζάχος  Καραμπάσης, Στάθης Σταμελόπουλος, Θηρίμαχος Πάκας και η παιδική χορωδία του Δήμου Ελασσόνας τραγούδησε ένα παιδικό  τραγούδι του cd με Μαέστρο την Ευλαμπία Ντούλα.

 

Το διπλό πολυσυμμετοχικό άλμπουμ 38 ασμάτων περιλαμβάνει νέα ακυκλοφόρητα ελληνικά τραγούδια καθώς και  τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει  στα είκοσι χρόνια της δισκογραφικής πορείας τουκαταξιωμένου δημιουργού Θωμά Αστερίου με συμμετοχή του ως στιχουργού σε έντεκα δισκογραφικές παρουσίες.

 

Τα άσματα του άλμπουμ δημιουργήθηκαν σε αρμονική και μελωδική συνεργασία με υπέροχους , χαρισματικούς και εξαιρετικούς μουσικοσυνθέτες, μαέστρους, μουσικούς, ενορχηστρωτές, ηχολήπτες, ερμηνεύτριες και  ερμηνευτές.

Συμμετέχουν στο σύνολο τους 140 καλλιτέχνες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα συμμετέχουν Καλλιτέχνες τριών γενεών που ζουν και καλλιτεχνούν ανά την Ελλάδα.  Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κατερίνη, Πλαταμώνα, Βόλο, Λεπτοκαρυά, Τρίκαλα, Κοζάνη, Καρδίτσα, Πρέβεζα, Λιτόχωρο, Βελβεντό, Λαμία, Ελασσόνα αλλά και το εξωτερικό Μόναχο Γερμανίας, Νέα Υόρκη και Τάρμπον Σπρίνγκς -Φλόριντα της Αμερικής.

 

Για την προώθηση του διπλού αυτού δίσκου στην Ελλάδα και το εξωτερικό βοηθούν το παγκόσμιο  «Δίκτυο Περραιβία» και η ELLOPIANewYorkUSA της Αθηνάς Κρικέλη.

Ζωγράφος των έργων τέχνης του cd είναι η διεθνούς φήμης Ζωγράφος Χάρις Τσεκούρα-Χατζήνα, το Μάστερινγκ των ασμάτων επιμελήθηκε ο ιδιαίτερα γνωστός ηχολήπτης Βασίλης Γεωργόπουλος, την επιλογή σειράς των ασμάτων έχει ο μαέστρος Πέτρος ΣτάϊκοςΛαγγούρας, την επιμέλεια Φωτογραφίας ο Φώτης Νατσιούλης και  την γραφιστική επιμέλεια η Θωμαή Φωτίου KoukidaGraphicDesign.

 

 

 

Για το  Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

 

 

Ο πρόεδρος  Η Γενική Γραμματέας  
Σκριάπας Κων/νος Αγλαϊα Καϊμακάμη
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας