ΔΙΚΤΥΟ «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ελλάδα 21/10/2016 Αριθμ. Πρωτ. 1401/21-10-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Ελληνικός Πολιτισμός στο προσκήνιο
Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» με επίσημη Πρόσκληση σε Διεθνές Συνέδριο της Κύπρου για την Ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΛΕΥΚΩΣΙΑ -ΚΥΠΡΟΣ
31 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου 2016 –

Η μεγάλη συνάντηση της Διεθνούς Επιστημονικής Κοινότητας για την Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας

????????????????????????????????????

Μετά από επίσημη πρόσκληση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου -Εργαστήριο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς ,ο πρόεδρος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κων. Σκριάπας και συνεργάτες του θα συμμετέχουν στις εργασίες του 6ου Διεθνούς Ευρω-Μεσογειακού Συνεδρίου6th International Conference on Cultural Heritage (EuroMed 2016), που διοργανώνεται στη Λευκωσία (Κύπρος) το χρονικό διάστημα 31 Οκτ-5 Νοεμβρίου 2016 και έχει ως βασική θεματολογία την ψηφιακή καταγραφή, αρχειοθέτηση, συντήρηση και προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Η πρόσκληση αυτή αποτελεί διεθνή αναγνώριση των προσπαθειών που κάνει το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , παίρνοντας μεγάλες και καινοτόμες πρωτοβουλίες στο θέμα της Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Εξάλλου ,όπως είναι γνωστό, οι παραπάνω δύο Φορείς, ήτοι το Τεχνολογικό Παν/μιο Κύπρου και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» που συνεργάζονται στενά από το έτος 2013 σε πολλά επίπεδα , μαζί και με το ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. ,είναι οι τρεις φορείς που διοργάνωσαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έτος 2015 , στις 24-26/9/2015 στο Βόλο, το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ,με απόλυτη επιτυχία, συγκεντρώνοντας τις συμμετοχές εκατοντάδων επιστημόνων από την Ελλάδα ,την Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο.
Το Συνέδριο αυτό που είναι ένα υψηλών προδιαγραφών Συνέδριο , καθιερώθηκε ,ήδη, ως θεσμός για την Ελλάδα, θα αφορά την Ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και φυσικά του Ελληνικού Πολιτισμού και θα διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια ( 2015,2017,…) ,σε συνδυασμό με τα διεθνή συνέδρια EuroMed της Κύπρου ( 2016,2018,…).

Επίσης, σημειώνεται ότι είναι ακόμα ανοικτές οι εγγραφές για το 6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ της Κύπρου , που με μεγάλη επιτυχία, από το έτος 2006, διοργανώνει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου-ΤΕΠΑΚ – Εργαστήριο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και που φέτος θα πραγματοποιηθεί από 31 Οκτωβρίου έως και 5 Νοεμβρίου 2016 στη Λευκωσία, στο υπερσύγχρονο Filoxenia Conference Centre- ,με την υποστήριξη του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. και του Δικτύου «Περραιβία». (Δηλώσεις συμμετοχής στο www.euromed2016.eu) .

Ο Πρόεδρος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» δηλώνει ότι : “Τα Συνέδρια Ψηφιοποίησης Euromed ( International Euro-Mediterranean Conference -EuroMed), που τελούν υπό την Αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατάφεραν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ,να γίνουν παγκοσμίως γνωστά, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον σημαντικών επιστημόνων από όλη την υφήλιο και αποτελούν ,κάθε δύο (2) χρόνια, το μεγάλο ραντεβού όλων των μελών της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας , η οποία μέσα από το Συνέδριο αυτό ,παρουσιάζει τις έρευνες ,τις εξελίξεις , τις νέες τεχνολογίες και τα αποτελέσματα μεγάλων ερευνητικών προγραμμάτων και εργασιών, πάνω στο τεράστιο θέμα της Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ανθρώπου.

Σημαντικοί επιστήμονες ,διεθνούς και εγνωσμένου κύρους , συμμετέχουν και φέτος ως Key-Note Speakers και μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους στους Συνέδρους , που έρχονται από όλο τον κόσμο για να συμμετέχουν σε ένα γεγονός που τηρεί υψηλές προδιαγραφές και αυστηρά επιστημονικά κριτήρια και προδιαγραφές .
Τα Συνέδρια αυτά αποτελούν πρόκληση και εμπειρία για κάθε συμμετέχοντα επιστήμονα»..

Σημαντικές ανακοινώσεις ,σημαντικές συνεργασίες
Στο συνέδριο θα λάβει χώρα το Kick Off του πανευρωπαϊκού προγράμματος ViMM (Η2020-GA no 727107) στο οποίο το Εργαστήριο μας είναι Συντονιστής, το Kick Off της ερευνητικής πλατφόρμας του EU DARIAH-CY (ERIC) ενώ παράλληλα δέκα οκτώ (18) Ευρωπαϊκά Προγράμματα Πολιτισμού θα συναντηθούν για management meetings, workshops και παρουσίαση/προβολή των αποτελεσμάτων τους όπως τα Europeana Space, 4DCH-World, INCEPTION, ITN-DCH, COST, ENERGIC OD, EU ScreenXL, Europeana Sounds, iTreasures κ.α.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα υπάρχει εγκατάσταση της Εικονικής Έκθεσης “All Our Memories” (Virtual Exhibition) με επιλογή εξαιρετικών ψηφιακών φωτογραφιών του προηγούμενου αιώνα, η οποία έχει ήδη προβληθεί στην Ιταλία, το Βέλγιο και τη Δανία με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει και έκθεση με περισσότερα από 35 επιστημονικά poster για τον πολιτισμό.
Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για εγγραφές, επισκεφτείτε το σύνδεσμο: http://www.euromed2016.eu

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Ο πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος
Σκριάπας Κων/νος Θωμάς Αστερίου
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης Οικονομολόγος

www.euromed2016.eu