ΕΛΑΣΣΟΝΑ 5/4/2018
Αγαπητά Μέλη,

Μαζί με τις ευχές μας σε όλα τα μέλη των συλλόγων του δικτύου, ερχόμαστε να αποκαταστήσουμε την επαφή μας και να συντονίσουμε τις ενέργειες μας για κοινή δράση και με γνώμονα πάντα το καλό του τόπου μας.

Οι μέρες του Πάσχα φέρνουν στην γενέτειρα πολλούς απόδημους, γίνονται συζητήσεις και προτάσεις και πολλοί σύλλογοι έχουν τη γενική συνέλευση τις μέρες του Πάσχα.
Θα θέλαμε να μας μεταφέρετε τις προτάσεις σας για δράσεις που ενδιαφέρουν τους συλλόγους σας και τις οποίες ,ίσως, μπορούμε όλοι από κοινού να υλοποιήσουμε , με τα θετικά πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα που προσδίδει η συνεργασία πολλών Φορέων.
Από πλευράς μας θα θέλαμε να ερευνήσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας ενός δικτύου διαδρομών περιπατητικών , ορειβατικών και πολιτιστικών . Ένα δίκτυο μονοπατιών στην παραολύμπια περιοχή και γενικότερα σε όλη την επαρχία, η σύνδεσή του με τα ορειβατικά μονοπάτια του Ολύμπου θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της ορειβασίας στο βουνό των Θεών, ενώ παράλληλα μονοπάτια πολιτισμού ή μονοπάτια φυσικού κάλλους, δρόμοι του κρασιού, θρησκευτικές διαδρομές κ.ά. θα ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους για τον «θησαυρό» που έχουν στα χέρια τους.

Θα θέλαμε να μας στείλετε τις προτάσεις σας για τις διαδρομές που υπάρχουν και μπορούν να αναδείξουν την περιοχή σας, ώστε να προχωρήσουμε στην καταγραφή και με την βοήθεια όλων, στην δημιουργία ενός δικτύου πιστοποιημένων διαδρομών , που να έχουν και τουριστικό ενδιαφέρον και να προσδίδουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή.

Πέρα από τα παραπάνω ,όμως, η προοπτική υλοποίησης συντονισμένων δράσεων ,με τη συμμετοχή όλων των συλλόγων της περιοχής ,πάνω σε θέματα πολιτισμού ,περιβάλλοντος ,επιστημών , κοινωνικής αλληλεγγύης ,ανάδειξης και τουρισιτκής προβολής ,παραμένει , αφού μόνο η συνεργασία όλων μας μπορεί να αναδείξει την περιοχή της πρ. επαρχίας Ελασσόνας και να της προσδώσει αναπτυξιακή προοτπική ,που τόσο την έχει ανάγκη.
Και σε αυτό το μεγάλο κεφάλαιο ,οι σύλλογοί μας , μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις .
Σύντομα θα επικοινωνήσουμε ξανά μαζί σας , θα βρεθούμε από κοντά και θα διαμορφώσουμε μαζί ένα σχέδιο πρωτοβουλιών και δράσεων ,που πραγματικά θα βοηθήσουν την περιοχή και τους κατοίκους της .

Περιμένουμε τις προτάσεις σας είτε τηλεφωνικά είτε με mail.
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6979118288 κ. Καίτη Κελεπούρη E-MAIL: kkelepour@gmail.com

Με Εκτίμηση και με τις θερμότερες ευχές μας
Το ΔΣ του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”
• Σκριάπας Κων/νος -Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας
• Αστερίου Θωμάς – Σύλλογος Ελασσονιτών Μονάχου
• Φουρκιώτης Κων/νος -Σύλλογος “Παλαίστρα” Ελασσόνας
• Κελεπούρη Καίτη – Σύλλογος Ελασσονιτών Λάρισας
• Μπουζούκη Ελισσάβετ- Πολιτιστικό Προξενείο Ελασσόνας
• Γκανάτσιος Ανδρέας -ΧΟΣ Σπαρμού
• Αγλαϊα Καϊμακάμη – Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβίων
• Φαρμάκη Αποστολία -Σύλλογος Πυθιωτών Λάρισας
• Βαρυτιμίδου Βασιλική – Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας